resevillkor future travel Sweden ab

Vi på Future Travel Sweden använder oss av Allmänna villkor för paketresor. Utöver dessa gäller även nedanstående Särskilda Resevillkor för Future Travel Sweden.

Här kan du läsa om Allmänna villkor för paketresor.

 

Särskilda Resevillkor för resor med Future Travel Sweden AB:

 

  • En anmälningsavgift på 3 000: - faktureras till varje resenär vid anmälning av en resa. 

 

  • Slutbetalningen skall vara Future Travel Sweden tillhanda senast 20 dagar innan avresa.

 

  • Avbokningsregler:

Avbokningsdag                  Avbokningskostnad

Mer än 90 dagar                   500: -

90 - 60 dagar                        anmälningsavgiften på 3 000: -

59 - 30 dagar                        25% av resans totala pris.

29 - 15 dagar                        50% av resans totala pris.

<15 dagar                             100% av resans totala pris.

 

  • Om full betalning inte erlagts före sista inbetalningsdatum har Future Travel rätt att avboka resan utan återbetalningsskyldighet.

 

Reseförsäkring och Avbeställningsskydd

Det ingår inte avbeställningsskydd eller reseförsäkring i resans pris. Kontrollera med din hemförsäkring. De flesta försäkringsbolagen erbjuder hemförsäkring med utökad reseskydd. 

information om coronaviruset

Bästa resenär,                                                                                                                                                                       

 

 

Med tanke på rådande situation med coronaviruset (COVID-19) vill vi på Future Travel hålla dig som resenär och kund informerad. I dagsläget finns det några länder och regioner som UD (www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/) och Folkhälsomyndigheten (www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/) avråder från att resa till och dessa tar vi på största allvar. Har du en resa bokad till någon av dessa områden via oss ber vi er att kontakta oss snarast på rebecka@futuretravel.se. Detta gäller även om du som resenär i egen regi nyligen varit i någon av ovan listade regioner.

 

Har du en resa bokad till ett område som inte finns med på UD’s lista över drabbade regioner är det du som resenär som avgör om du vill fullfölja din resa eller inte. Våra avbokningsregler finner du på: 

www.futuretravelsweden.com/resevillkor  

 

 

Vi vill även informera om att vi följer rekommendationerna från SFR (Svenska resebyrå-och arrangörsföreningen). Se nedan för mer info. Vi rekommenderar dig som resenär att, innan avresa, se över dina försäkringar och vad som gäller vid eventuell karantän, förlorad arbetstid eller liknande. 

 

• Kund avbokar innan UD avråder:

"Om en kund avbokar en resa innan det finns en avrådan från UD, så gäller vanliga avbokningsregler. Kunden gör därmed ett eget val att avboka. Genom att avboka resan häver kunden avtalet och det finns då inte längre något avtal om resa. Vad som därefter händer är således oväsentligt."

 

• I händelse av karantän: 

"Resenärer som blir fast på resmålet på grund av att hotellet sätts i karantän, löper risk för att missa sin hemresa. I dessa fall har arrangören en allmän skyldighet att ge assistans till resenären, t.ex. hjälp att komma i kontakt med sjukvården i landet eller att hitta nya flygbiljetter hem, när karantänen har upphävts. Arrangören ansvarar dock inte för de kostnader som uppkommer härigenom." Resenärens försäkringsbolag borde stå för dessa kostnader och därför behöver du kontakta ditt försäkringsbolag för att veta vad som gäller.

 

 

Vi rekommenderar även dig att hålla dig uppdaterad på WHO (World Health Organization) hemsida där vi tycker att det finns bra information om COVID-19. 

 

 

 

Vi på Future Travel värderar dig och ditt välmående högt och strävar alltid efter att ge bästa möjliga service. Under rådande situation har vi högre belastning än vanligt och ber om ursäkt för eventuell väntetid när du har kontaktar oss.

 

 

Bästa hälsningar,

 

 

Staffan Petersson

VD

Future Travel Sweden

© 2016 all rights reseverd by www.creativeur.com

Future Travel Sweden AB © 2016

Hälsingegatan 1, 113 23 Stockholm, Sweden

Tel: +46 70 85 84 055 | E-mail: info@futuretravel.se

Org.nr. 559066-9841